Salade met varkenshaasreepjes en venkel

Salade met varkenshaasreepjes en venkel

Herfst Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

varkenshaasje: 100 g venkel: 1 (knol) sinaasappel: 1 pijnboompitten: 0.5 eetlepel honing: 0.5 eetlepel mosterd: 0.5 (tl) olijfolie: 0.5 eetlepel peper zout

Bereiding

Snij de sinaasappels in stukken en verwijder de vliesjes. Vang het sap op in een kom. Maak de dressing door het sinaasappelsap te mengen met de honing en de mosterd.

Snij de venkel in fijne reepjes. Meng de sinaasappelstukjes met de venkel en de dressing. Zet afgedekt in de koelkast.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder olie.

Snij het vlees in lapjes en breng op smaak met peper. Bak het vlees gaar in een pan met olie.

Serveer samen met de venkelsalade en werk af met de pijnboompitten.

Lekker met tagliatelle.

Alternatieve ingrediënten

Tip: de vakterm voor het snijden van sinaasappels en het verwijderen van de vliesjes is 'peller à vif'.