Salade met varkenshaasreepjes en venkel
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
varkenshaasje: 100 g
venkel: 1 (knol)
sinaasappel: 1
pijnboompitten: 0.5 eetlepel
honing: 0.5 eetlepel
mosterd: 0.5 (tl)
olijfolie: 0.5 eetlepel
peper
zout
Bereiding
Snij de sinaasappels in stukken en verwijder de vliesjes. Vang het sap op in een kom. Maak de dressing door het sinaasappelsap te mengen met de honing en de mosterd.
Snij de venkel in fijne reepjes. Meng de sinaasappelstukjes met de venkel en de dressing. Zet afgedekt in de koelkast.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder olie.
Snij het vlees in lapjes en breng op smaak met peper. Bak het vlees gaar in een pan met olie.
Serveer samen met de venkelsalade en werk af met de pijnboompitten.
Lekker met tagliatelle.
Alternatieve ingrediënten
Tip: de vakterm voor het snijden van sinaasappels en het verwijderen van de vliesjes is 'peller à vif'.