Salade met gerookte vis en kervel

Salade met gerookte vis en kervel

Herfst Lente Zomer 20 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

vis: 100 g (gerookt) kervel: 0.5 (bussel) veldsla: 31 g bosuitje: 0.5 komkommer: 0.25 olie: 1 eetlepel mosterd: 0.5 eetlepel honing: 0.25 eetlepel azijn: 0.25 eetlepel peper zout

Bereiding

Was de kervel en verwijder de lange stelen. Was ook de sla. Snij de bosui in ringetjes en de komkommer in kleine blokjes.

Maak de dressing door de honing, mosterd, olie en azijn te mengen. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Meng de dressing onder de groenten.

Schik de salade op de borden en werk af met de gerookte vis.

Lekker met volkoren stokbrood.

 

Alternatieve ingrediënten

Tip: lekker met gerookte zalm, maar ook met gerookte forel of makreel. Of serveer een mengeling van verschillende soorten gerookte vis voor extra smaak!