Preisalade met haringfilet en tomaat

Preisalade met haringfilet

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

haring: 100 g (filet, opgelegd in azijn) prei: 0.75 room: 100 ml (soja) kerstomaten: 50 g olijfolie: 1 eetlepel wittewijnazijn: 0.5 eetlepel peterselie peper

Bereiding

Maak de dressing door de room op een niet te hard vuur voor de helft in te koken. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de azijn toe en klop met de garde de olie er scheutje voor scheutje door.

Verwijder het groen en de wortels van de prei. Snij de prei in stukken van ongeveer 3 cm en was deze zorgvuldig. Blancheer ze ongeveer 2 minuten in kokend water met een beetje zout en dompel ze vervolgens in ijskoud water. Laat ze in een zeef goed uitlekken.

Snij de haring in 2 cm grote stukken en meng ze samen met de prei door de dressing.

Was en halveer de tomaatjes en snipper de peterselie fijn.  Meng de salade en garneer met de tomaatjes en de peterselie.

Lekker met gekookte aardappelen.