Pastasalade met kervel, radijsjes en druiven

Pastasalade met kervel, radijsjes en druiven

Herfst Lente Zomer 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

pasta: 75 g (Griekse) rucola: 32 g kervel: 0.25 (bussel) druiven: 0.25 (tros) radijzen: 0.25 (bos) appel: 0.25 olijfolie: 1.5 eetlepel mosterd: 0.25 (tl) azijn: 0.25 (tl) peper zout

Bereiding

Kook de pasta gaar in een groentebouillon volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de pasta uitlekken en afkoelen.

Was de andere ingrediënten en snij ze in stukken:

  • De radijzen in 4
  • Hak de kervel fijn
  • Druiven in 2
  • Appel in kleine stukjes

Maak de vinaigrette door de olijfolie, mosterd, azijn en de kervel te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de koude pasta. Voeg daarna de rucola, radijzen, kervel en de druiven toe.

Meng de appel kort voor het opdienen onder de salade zodat de stukjes niet bruin worden.  

Alternatieve ingrediënten

Vervang een deel van de olijfolie door andere plantaardige oliën zoals walnootolie of lijnzaadolie.

Ook lekker met een stukje gebakken vis bij!