Linzensalade

Linzensalade

Zomer 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

linzen: 100 g (blik) tomaat: 1 pijpajuintje: 1 rode paprika: 0.5 ui: 0.5 radijzen: 0.5 (bosje) komkommer: 0.25 azijn: 0.5 eetlepel teen look: 0.5 basilicum (vers) olijfolie peper zout

Bereiding

Snipper de ui fijn en bak deze in een pan met olie. Spoel intussen de linzen en laat uitlekken. Snij de tomaten en de paprika in grove stukken. 

Pureer de paprika, de tomaten, de look, de basilicum, de olie en de azijn samen tot een korrelige, pesto-achtige saus. Voeg eventueel wat water toe.

Snij de pijpajuin in ringen, de komkommer in blokjes en de radijzen in schijfjes.

Meng de gebakken ui samen met de groenten en de linzen door de saus. Breng op smaak met wat peper en zout.

Lekker met een sneetje volkoren brood of couscous.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de linzen vervangen door kikkererwten of andere peulvruchten zoals witte bonen, rode kidney bonen…