Krieltjessalade met zalm

Krieltjessalade met zalm

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gerookte zalm: 100 g krielaardappelen: 150 g sperziebonen: 200 g kerstomaten: 75 g pijpajuintje: 0.5 citroensap: 0.75 eetlepel mosterd: 0.5 (tl) olijfolie: 0.5 eetlepel bieslook peper zout

Bereiding

Was de aardappelen en de sperziebonen schoon. Snij grotere aardappelen in kleinere stukjes. Kook de aardappelen circa 2 minuten in een bodempje water. Voeg dan de boontjes toe en laat nog 8 minuten verder garen. Giet af en laat koud stromend water over de bonen en aardappelen lopen. Laat uitlekken en doe in een passende mengkom.

Maak de dressing door het citroensap, 4 el water, de mosterd en de olie te mengen. Kruid af met peper en snuifje zout.

Meng de dressing door de aardappelen en bonen. Snij de kerstomaten in 4 en de pijpajuin in smalle ringen. Snij de gerookte zalm in reepjes en meng alles door de aardappelen. Werk af met wat bieslook.

Lekker met grof gesneden rogge- , haverzemelen- of speltbrood

Alternatieve ingrediënten

Tip: door de boontjes af te koelen onder koud stromend water behouden ze beter hun groene kleur. Hetzelfde geldt voor erwtjes.