Kipsalade met currydressing

Kipsalade met currydressing

Herfst Winter 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g witloof: 1 (stronk) noten: 12.5 g pijpajuintje: 1 appel: 0.5 yoghurt: 62.5 g citroensap: 0.5 eetlepel honing: 0.5 (tl) kippenbouillon: 125 ml currypoeder: 0.5 (tl) bieslook peper

Bereiding

Laat de bouillon koken en blancheer de kip er 10 minuten in. Laat de kipfilet afkoelen.

Maak de dressing door de yoghurt, currypoeder, honing, citroensap, fijngeknipte bieslook en peper te mengen.

Snij het witloof en de appel in blokjes en besprenkel met wat citroensap. Hak de noten grof en snij de kip in blokjes. Snij de pijpajuin in kleine ringen. Meng alles.

Lekker met volkorenbrood.

Alternatieve ingrediënten

Ook heel lekker met druiven tijdens de zomer en herfst.