Gebakken Halloumi met tomaat en komkommer

Gebakken Halloumi met tomaat en komkommer

Herfst Zomer 35 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

halloumikaas: 112.5 g tomaat: 1 limoen: 0.5 komkommer: 0.25 rode ui: 0.25 pompelmoes: 0.25 wittewijnazijn: 0.5 eetlepel olijfolie koriander (blaadjes) bieslook: 0.25 (kleine bussel) peper zout

Bereiding

Snij de halloumi voorzichtig in plakjes (2 per persoon).

Was de komkommer en de tomaten en snij ze in grove stukken. Snij de ui fijn. Hak de bieslook fijn, pluk de koriander en meng de kruiden met de tomaten, ui en komkommer. Voeg de witewijnazijn en wat olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Schil de pompelmoes en snij deze in partjes. snij tussen de vliezen van de pompelmoes zodat je enkel het vruchtvlees hebt. Deze techniek heet peler à vif.

Besprenkel de halloumi met limoensap en olijfolie en voeg er een snuifje peper en zout aan toe. Bak de kaas 4 minuten op een zacht vuurtje in olijfolie.

Schik de groenten en de pompelmoes met daarbovenop de kaas op een bord en werk af met wat koriander.

Lekker met volkoren brood.