Aardappelsalade met groente en ei

Aardappelsalade met groente en ei

Herfst Lente Zomer 45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

ei: 1 aardappelen: 200 g (vastkokende) bleekselderij: 1 (stengel) wortel: 1 kerstomaten: 50 g spinazie: 37.5 g radijzen: 0.5 (bosje) augurk: 1 olijfolie: 1 eetlepel citroensap: 1 eetlepel mosterd: 0.5 (tl) peper

Bereiding

Was de aardappelen en de selder. Snij de selder ook in stukjes. Kook de (hele) aardappelen gaar. Kook de selder de laatste minuut even mee.

Kook ondertussen ook de eieren hard in 10 minuten.

Maak een dressing van het citroensap, de olie, de mosterd en wat peper.

Snij de warme aardappelen in blokjes. Schep de dressing door de nog warme blokjes aardappel en selder en laat afkoelen.

Snij de augurken in plakjes. Was de tomaten en de radijzen en snij in stukken (tomaatjes in 2, radijzen in 4). Rasp de wortels. Was de spinazie en laat goed uitlekken.

Meng de augurken, de tomaatjes, de radijsjes en de wortel door de aardappelen.

Verdeel de spinazie over een schaal en schik de aardappelsalade erop. Pel de eieren, snij ze in partjes en leg ze op de salade.

Alternatieve ingrediënten

Tip: ook lekker met een beetje gerookte zalm.