Wintersalade met witloof en rammenas

Wintersalade met witloof en rammenas

Herfst Winter 25 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kippenwit: 75 g witloof: 1 (stronkje of roodlof) rammenas: 0.5 appel: 0.5 veldsla: 31.25 g appelazijn: 37.5 ml citroen: 0.25 honing: 0.5 eetlepel peterselie kaneel: 0.25 (stokje) peper zout

Bereiding

Maak de dressing: meng de appelazijn, citroensap, honing en het kaneelstokje. Zet op een zacht vuur en laat ongeveer een kwartier inkoken tot je een dikke saus krijgt. Laat afkoelen en verwijder het kaneelstokje. Voeg dan de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Was de rammenas en rasp fijn. Was het witloof of roodlof. Verwijder de harde stronk onderaan en snij de bladeren in repen. Was de appels, verwijder het klokhuis en snij in fijne stukken. Snij het kippenwit in reepjes. Snipper de peterselie fijn en was de salade.

Meng alle ingrediënten met elkaar en giet de dressing erover.

Lekker met gebakken aardappelen of pasta.