Stoofpotje van kip en witloof met geuze

Stoofpotje van kip en witloof met geuze

Herfst Winter 120 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 125 g (of hele kip) witloof: 125 g wortel: 0.5 ui: 0.5 pastinaak: 0.25 geuze: 0.5 (flesje naar keuze) peperkoek: 0.25 (snede) mosterd: 0.25 eetlepel olijfolie tijm laurier peper zout

Bereiding

Snij de kip(filet) in stukken. Breng op smaak met peper en zout. Bak in een hete pan met olie tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan.

Snipper de ui fijn en snij de rest van de groenten in blokjes. Fruit de ui glazig in het vet van de kip. Voeg de rest van de groenten toe en bak nog een 5-tal minuten mee. Breng op maak met peper en zout. Voeg de kip en het bier toe zodat het geheel bijna helemaal onderstaat. Voeg de tijm en de laurier toe, samen met de peperkoek, besmeerd met de mosterd. Laat het geheel 1 tot 1,5 uur pruttelen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal voor het serveren de tijm en de laurier uit het stoofpotje.

Lekker met gebakken of gekookte aardappelen of puree.

Alternatieve ingrediënten

Tip: mag het iets feestelijker zijn? Vervang de kip door parelhoen.