Snelle pad thai

Snelle pad thai

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 75 g rijstnoedels: 50 g sojascheuten: 50 g ei: 0.5 pijpajuintje: 0.5 ui: 0.25 limoen: 0.25 rode peper: 0.25 pinda's (handvol) sojasaus: 1 eetlepel vissaus: 0.75 eetlepel teen look: 0.5 gember: 0.5 (cm) koriander munt olijfolie peper zout

Bereiding

Doe de noedels in een kom en giet er kokend water over. Laat de noedels zo beetgaar worden.

Roer de eieren los, breng op smaak met peper en zout en bak in een hete pan met olie. Zorg ervoor dat het roerei nog niet helemaal doorbakken is. Hou apart.

Snij de kipfilet in blokjes, de pijpajuin in ringen en snipper de ui fijn. Snij de rode peper heel fijn en rasp de gember.

Bak de kip in een hete wokpan met olie. Voeg de ui, rode peper, gember en geperste look toe en bak even mee. Breng op smaak met wat peper.

Giet de noedels af en laat ze even uitlekken. Doe ze daarna mee in de wokpan. Voeg de sojasaus en de vissaus toe en pers de limoen uit.

Voeg als laatste de sojascheuten en het ei toe. Bak het geheel nog een paar minuten.

Werk af met de pijpajuin, koriander, munt en fijngehakte pindanoten.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan pad tai ook met garnalen of met tofu maken in plaats van met kip.