Ratatouille met kalkoen

Ratatouille met kalkoenfilet

Herfst Zomer 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kalkoenfilet: 100 g tomaat: 0.75 aubergine: 0.5 courgette: 0.5 paprika: 0.5 ui: 0.5 teen look: 0.25 olijfolie basilicum (vers) tijm laurier rozemarijn paprikapoeder peper zout

Bereiding

Snipper de ui en pers de look. Fruit de uien aan in de olie tot ze lichtbruin zijn. Voeg de look toe en bak kort mee.

Voeg de schoongemaakte en in blokjes gesneden groenten toe (behalve de tomaten). Stoof ze een kwartier lang zonder deksel op een zacht vuur. Voeg de in stukjes gesneden tomaten toe. Kruid af naar wens. Hou wat basilicum blaadjes over als garnituur .

Laat het geheel met deksel nog eens 10 minuutjes zachtjes stoven.

Bak ondertussen de kalkoenfilets en kruid ze met peper en zout. Werk af met wat basilicumblaadjes.

Lekker met volkoren pasta of zilvervliesrijst. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: Ui heeft een langere gaartijd dan look. Doe de ui en de look dus niet samen in een pan, maar bak de look tegen het einde kort mee. Anders is de kans groot dat je verbrande look krijgt.