Provençaalse kip recept

Provençaalse kip

Herfst Lente Winter Zomer 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g tomatenpuree: 100 g paprika: 1 ui: 0.5 teen look: 1 kippenbouillon: 100 ml olijfolie tabasco peper zout

Bereiding

Breng 3/4 van de kippenbouillon aan de kook en stoof de kip daarin gaar.

Snipper de uien fijn en snij de paprika’s in dunne reepjes.

Bak de ui in een pan met olie. Voeg de paprika, de geperste look, de tomatenpuree en de rest van de kippenbouillon toe. Laat 15 minuten koken op een zacht vuurt met een deksel op de pan. Breng op smaak met peper, zout en tabasco.

Haal de kip uit de bouillon en leg mee in de pan met groenten. Laat nog 10 minuten sudderen zonder deksel.

Lekker met tagliatelle.

Alternatieve ingrediënten

Tip: Maak je graag zelf bouillon om de kip in te koken? Dit heb je nodig:  500 ml water, 1 wortel , 1 stengel selder, 1 ui, 1 prei, peper, zout, kruidnagel en een boeketje samengebonden kruiden (tijm, peterselie en laurier). Snij de groenten in grove stukken en stoof kort aan in een grote kookpot. Leg de kip erin en voeg de kruiden toe. Voeg water toe zodat de kip net onder staat en kook tot de kip zacht en gaar is.