Pita met kip

Pita met kip

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g pitabroodje: 2 yoghurt: 31.25 g ijsbergsla paprika: 0.25 maïs (naar smaak) sjalot: 0.25 teen look: 0.25 bieslook paprikapoeder olijfolie cayennepeper

Bereiding

Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Snij de paprika in blokjes. Laat de maïs uitlekken. Snij de kipfilet in stukjes.

Verhit de olijfolie en bak de stukjes kip erin. Breng op smaak met peper en paprikapoeder.

Maak een sausje van de yoghurt, de fijngesnipperde sjalot, de bieslook, een lepel olijfolie, de geperste look en (cayenne)peper.

Warm de broodjes op in de (microgolf)oven of in de broodrooster.

Plaats alle ingrediënten in schaaltjes op tafel zodat iedereen zijn eigen pita kan samenstellen.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de kippenreepjes de dag voordien marineren met bijvoorbeeld witte wijn, wat olijfolie en kruiden.