Open lasagne met kip

Open lasagne met kip

Herfst Lente Winter Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g lasagnebladeren: 4 tomaat: 500 g wortel: 0.5 ui: 0.5 teen look: 0.25 runderbouillon: 0.25 (blokje) basilicum: 0.25 (bussel) oregano: 0.25 eetlepel paprikapoeder: 0.25 eetlepel (gerookt) olijfolie peper zout

Bereiding

Snij de ui, de look en de wortelen fijn en stoof deze aan in olijfolie. Voeg de look als laatste toe.

Snij de tomaten in partjes en voeg ze toe. Voeg het bouillonblokje erbij en laat het geheel 30 minuten heel zachtjes koken. Je mag eventueel wat water toevoegen als de tomaten te vlezig zijn.

Zeef vervolgens het geheel door een puntzeef en breng op smaak met wat versnipperde basilicum, de oregano, het paprikapoeder, peper er zout.

Snij de kippenfilets in twee zodat ze dunner zijn en bak ze aan in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de lasagnevellen en leg als basis 1 vel op een bord, schik hierop een snede kip, beleg met wat basilicum en herhaal. Versier met de tomatensaus en laat het geheel eventueel even gratineren.