Lichte en snelle vol-au-vent

Lichte en snelle vol-au-vent

Herfst Lente Winter Zomer 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 62.5 g gevogeltegehakt: 37.5 g champignons: 125 g soja melk: 62.5 ml kippenbouillon: 200 ml (mager) maïzena: 0.5 eetlepel citroensap olijfolie peper zout

Bereiding

Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes. Kruid het gevogeltegehakt of varken/kalf gehakt en rol tot kleine balletjes.

Kook de kipfilet zachtjes gaar in de bouillon. Verwijder de kipfilet en gaar ook de balletjes in de bouillon. Snij ondertussen de kipfilet in stukken. Schep de balletjes uit de bouillon.

Bak de champignons in olijfolie. Breng op smaak met peper.

Voeg de melk toe aan de bouillon en breng aan de kook. Los de maïzena op in water en voeg toe aan de saus voor binding. Je kan ook een roux gebruiken. Kruid met peper, zout en citroensap naar smaak. Voeg de kippenblokjes, gehaktballetjes en champignons toe aan de saus.

Lekker met gekookte aardappelen en een slaatje.