Kippenrisotto met groenten

Kippenrisotto

Herfst Lente Winter Zomer 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g risotto: 60 g groenten naar keuze: 200 g (bv. champignons, oesterzwammen, courgettes, paprika's) sjalot: 0.25 kippenbouillon: 250 ml olijfolie currypoeder sojasaus koriander peper zout

Bereiding

Snipper de sjalot fijn en fruit aan in olijfolie. Doe de rijst erbij en laat meebakken tot de rijst glazig is. Voeg de kippenbouillon toe zodat de rijst net onder staat en laat op matig vuur inkoken tot het vocht weg is. Voeg opnieuw bouillon toe tot de rijst onder staat en herhaal dit zo'n 20-tal minuten tot de rijst gaar is. Als de bouillon op is, kan je verder doen met water. Probeer niet in de rijst te roeren, maar schudt eventueel voorzichtig met de pan indien nodig. Pas op het laatste mag je roeren, maar let op, want dan brandt de risotto snel aan.

Snij de kip in reepjes en breng ze op smaak met peper en zout. Bak ze gaar in de pan met olie. Snij ook de groenten in stukjes en voeg toe aan de pan. Bak mee tot ze gaar zijn. Breng op smaak met wat peper, curry en sojasaus.

Serveer de risotto op het bord en schep het vlees en de groenten erover. Werk af met een paar takjes verse koriander.