Kippenbouten met prei recept

Kippenbouten met prei

Herfst Lente Winter Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kippenbout: 1 prei: 1 sjalot: 0.25 kippenbouillon: 62.5 ml halfvollemelk : 87.5 ml boter: 12.5 g bloem: 12.5 g olijfolie nootmuskaat peper zout

Bereiding

Snipper de sjalot fijn en fruit in een pan met olie. Voeg de kippenbouten toe en kruid met peper en zout. Overgiet alles met de bouillon, zet het deksel op de pan. Laat op een zacht vuurtje gedurende 30 minuten sudderen.

Maak de prei schoon, snij fijn en voeg toe aan de kippenbouten.

Smelt ondertussen de boter. Voeg de bloem toe. Roer tot je een gladde, droge roux krijgt. Giet er beetje bij beetje de melk bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Leg de kippenbouten in een schotel en giet de bechamelsaus erover.

Lekker met gekookte aardappelen of puree

Alternatieve ingrediënten

Tip: roux die niet helemaal droog is, geeft een bloemige smaak aan het gerecht.