Kip op Marokkaanse wijze met couscous

Kip op Marokkaanse wijze met couscous

Lente Zomer 35 minuten minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g couscous: 75 g (volkoren) abrikozen: 2.5 (gedroogd) wortelen: 0.5 courgette: 0.25 ui: 0.5 look: 0.5 (teen) peterselie: 0.25 (bosje) olijfolie couscouskruiden peper zout

Bereiding

Laat de couscous wellen in groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui fijn. Snij de wortels, courgette  en abrikozen in stukken. Snij ook de kip in blokjes.

Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg de geperste look, couscouskruiden en de kip toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak de kip kort tot ze goudbruin is. Blus het geheel met een goede scheut water of groentebouillon. Voeg de wortel, courgette en abrikozen toe. Zet een deksel op de pan en laat het geheel 10-20 minuten sudderen op een laag vuurtje tot de kip en de groenten gaar zijn. Voeg eventueel nog wat water toe zodat het niet aanbrandt. 

Serveer met de couscous en werk af met de fijngesnipperde peterselie.

Alternatieve ingrediënten

Je kan het gerecht ook klaarmaken in een tajine.