Kip op de barbecue met courgette en honing

Kip op de barbecue met courgette en honing

Zomer 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kippenbout: 1 (ontveld) courgette: 0.25 honing: 0.5 eetlepel kippenbouillon: 0.5 eetlepel teen look: 0.5 basilicum (handvol blaadjes) peper zout

Bereiding

Dit is een zomers barbecuerecept.

Snij de look en de courgette in plakjes.

Leg elke bout op een stuk aluminiumfolie. Smeer de bouten in met de honing en bouillon. Verdeel de plakjes knoflook, gescheurde basilicumblaadjes en de courgette over de  pakketjes. Breng op smaak met peper en zout.

Vouw de aluminiumfolie goed dicht, maar laat wat ruimte zodat de kip en de courgette kunnen stoven. Neem na 30 minuten een pakje van de BBQ en controleer of de kip gaar is door er in te prikken. Het sap moet helder zijn.

Lekker met aardappelen in de schil en een zomers slaatje.