Kip met sperziebonen en erwtjes in de wok

Kip met sperziebonen en erwtjes in de wok

Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g sperziebonen: 100 g erwten: 100 g (diepvries) bosuitje: 1 sinaasappel: 0.5 (onbespoten) olijfolie gemberpoeder: 0.5 (tl) peper zout

Bereiding

Maak de sperziebonen schoon. Snij de bosuitjes in ringen. Was de sinaasappel grondig en rasp een deel van de schil. Pers de sinaasappel daarna uit.

Snij de kip in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Bak de kip bruin in een pan met olie. Voeg de sinaasappelschil, de bosuitjes en het gemberpoeder toe en bak even mee. Voeg daarna de sperziebonen, de erwten en het sinaasappelsap toe. Laat zachtjes sudderen tot alles gaar is.

Lekker met volkoren noedels of zilvervliesrijst.