kip met groene asperges recept

Kip met groene asperges

Lente 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g asperges: 250 g room: 25 ml kippenbouillon: 250 ml teen look: 0.25 peterselie: 5 (takjes) peper zout

Bereiding

Schil de asperges en kook ze beetgaar.

Kruid de kipfilets met peper en pocheer ze in de kippenbouillon tot het vlees gaar is (ongeveer 8 minuten).

Maak de saus door 300 ml kookvocht van de kip te mengen met de room en geperste look. Laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de kip samen met de asperges en overgiet de kip met de saus. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

Lekker met gekookte aardappelen of pasta.

Alternatieve ingrediënten

Tip: bak de beetgare asperges nog even in een hete grillpan voor een extra intense smaak!