Kip met abrikozensaus, prinsessenbonen

Kip met abrikozensaus

Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g aardappelen: 3 prinsessenbonen: 175 g abrikozen: 1.25 (verse) citroen: 0.5 (stukje bio citroenschil) gemberwortel (stukje) olijfolie kaneel peper zout

Bereiding

Maak de prinsessenbonen schoon en schil en snij de aardappelen in  stukken.

Bak de kip gaar in de pan en breng op smaak met kaneel, peper en zout.

Schil en rasp intussen de gember. Haal de pit uit de abrikozen en snij in grove stukken. Kook in een bodempje water samen met de gember en de citroenschil in circa 20 minuten zacht.

Kook intussen de boontjes en de aardappelen gaar in water. Haal de citroenschil eruit en mix de abrikozen fijn. Schik de kip op een bord en overgiet met de abrikozensaus. Serveer samen met de boontjes en aardappelen.

Alternatieve ingrediënten

Tip: ook lekker met gebakken aardappelen of puree.