Kervelpuree met kipfilet en een slaatje

Kervelpuree met kipfilet en een slaatje

Herfst Lente Zomer 30 - 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g aardappelen: 200 g kervel: 0.5 (bussel) kerstomaten: 37.5 g rucola: 31.25 g mozzarella: 31.25 g melk: 25 ml ei: 0.25 boter (klontje) olijfolie peper zout

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat ze uitlekken. Breng ondertussen de melk aan de kook. Neem de melk dan van het vuur en voeg driekwart van de fijngesneden kervel toe. Laat 1 minuutje sudderen. Voeg de melk toe aan de aardappelen en pureer het geheel. Voeg nog een ei en een klontje boter toe en breng op smaak met peper en zout.

Bak de kipfilets goudbruin in een warme pan met olie. Breng op smaak met peper en zout.

Was de rucola, de overgebleven kervel en de kerstomaten. Snij de tomaten in 2 en de mozzarella in blokjes. Meng alles met een beetje olijfolie tot een fris slaatje.