kalkoenrollade in het groen

Kalkoenrollade in het groen

Herfst Lente Winter Zomer 60 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kalkoenrollade: 100 g champignons: 25 g wortel: 0.5 sjalot: 0.25 koffiemelk: 62.5 ml peterselie: 25 g bieslook olijfolie peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bak de kalkoenrollade aan alle zijden bruin in de pan en laat verder garen in de oven op 200°C gedurende 20 tot 25 minuten. Bedruip af en toe met de jus of water.

Was de groenten en snij ze fijn. Kook de wortelen beetgaar en bak de champignons kort aan in de pan van de rollade. Laat het sjalotje 1 tot 2 minuten fruiten in een sauspan en voeg de koffiemelk erbij. Laat zachtjes inkoken. Voeg de gehakte peterselie toe en laat even meekoken. Mix daarna alles fijn en breng op smaak met peper en zout.

Snij de rollade in schijven en kruid met peper en zout. Bedek het vlees met de groenten en overgiet met de saus.

Lekker met gekookte aardappelen of kroketten.

Alternatieve ingrediënten

Tip: heb je een bakthermometer? Het vlees is gaar als het een kerntemperatuur van 68°C bereikt.