Kalkoen met rijst en kerrie

Kalkoen met rijst en kerrie

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kalkoenfilet: 100 g rijst: 75 g ananas: 87.5 g (blik) champignons: 62.5 g peultjes: 50 g room: 31.25 ml ui: 0.25 kerriepoeder: 0.5 (tl) olijfolie peper zout

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de kalkoenfilet in blokjes. Meng de kalkoenblokjes met de kerrie. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.

Kook de peultjes beetgaar in een 5-tal minuten.

Snipper de ui fijn en bak ze glazig in een hete pan met olie. Voeg de kalkoen en de champignons toe en roerbak het geheel een 5-tal minuten. Voeg de room en de ananas toe en laat kort suderen zodat alles goed warm en de kalkoen gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de kalkoen met de rijst en de peultjes.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de ananas ook vervangen door mango.