Kalkoen met prei en gember

Kalkoen met prei en gember

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kalkoenfilet: 100 g prei: 1 ui: 0.25 olijfolie gemberpoeder peper zout

Bereiding

Snij de kalkoenfilet en de gewassen prei in stukken. Verhit de olie in een pan, voeg de fijngesnipperde ui en de stukjes vlees toe. Laat het vlees lichtbruin bakken en breng op smaak met gemberpoeder en wat peper. Doe daarna de gesneden prei in de pan en laat 5 minuten  meebakken.

Plaats vervolgens het deksel op de pan en laat het gerecht gaar stoven. Voeg eventueel een scheutje water toe om aanbakken te voorkomen. Indien het gerecht teveel vocht bevat, laat dan even verder garen zonder deksel zodat het vocht kan verdampen.

Lekker met rijst, noedels of quinoa.

Alternatieve ingrediënten

Tip: gebruik verse geraspte gember in plaats van gemberpoeder voor een extra intense smaak.