Hutsepot met kip en spruitjes

Hutsepot met kip

Herfst Winter 45 minuten minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g aardappelen: 150 g spruiten: 75 g selder: 1 (stengels) wortel: 0.75 rapen: 0.25 (bussel) ui: 0.25 kippenbouillon: 150 ml olijfolie laurier (blaadje) tijm peper zout kruidnagel (naar smaak)

Bereiding

Schil de wortel en de aardappel. Was de selder en de rapen. Maak de spruitjes schoon.  Snij de wortel en de selder in schijfjes. Snij de spruitjes en de rapen in 4. Snij de aardappelen in gelijke blokjes van ongeveer 2 op 2 cm. 

Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pot en bak de kip in een paar minuten goudbruin. Voeg de ui, de kruiden en de kippenbouillon toe. Laat een 10-tal minuten sudderen op een zacht vuurtje. Voeg daarna de rest van de groenten toe. Laat nog ongeveer 5 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe indien nodig.