Groente-kiprolletjes met gorgonzolasaus

Groente-kiprolletjes met gorgonzolasaus

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kippenwit: 2 (sneetjes ) gorgonzola: 25 g prei: 0.5 selder: 1 (stengel) wortel: 0.5 (grote) halfvollemelk : 75 ml boter: 0.5 eetlepel bloem: 0.5 eetlepel paneermeel: 0.5 eetlepel nootmuskaat peper zout

Bereiding

Verwijder de groene bladeren van de prei en de selder, snij ze horizontaal in twee. Snij de wortelen horizontaal in vieren. Breng water aan de kook en doe er de groenten bij. Kook de groenten circa 3 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat de groenten uitlekken. Bewaar het kookvocht.

Smelt ondertussen de boter. Voeg de bloem toe. Roer tot je een gladde roux krijgt. Giet er beetje bij beetje de melk bij en het kookvocht van de groenten. Blijf roeren tot je een gladde saus krijgt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Rol de groenten in een plakje kippenwit en leg ze in een ovenschotel. Overgiet met de saus. Leg daarop de verbrokkelde gorgonzola en bestrooi met paneermeel. Plaats 5 minuten onder een hete grill.

Lekker met zilvervliesrijst of gekookte aardappelen.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de aardappelen koken in het kookvocht van de groenten.