Groene tagliatelle met kip, tomaat en basilicum

Groene tagliatelle met kip, tomaat en basilicum

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g spinazietagliatelle: 75 g tomaat: 0.75 parmezaanse kaas teen look: 0.75 olijfolie basilicum: 0.25 (kleine bussel) gember (verse) peper zout

Bereiding

Snij de kip in grove blokjes, bak deze langzaam in een pan met olie en kruid goed met peper en zout.

Kook de spinazietagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Rol de basilicum op (houd enkele blaadjes apart om af te werken) en snij deze in reepjes. Snij de tomaten in kleine blokjes.

Giet de pasta af en voeg de tomatenblokjes en de basilicum eraan toe. Besprenkel het geheel met olijfolie en kruid goed met peper en zout.

Rasp de gember (naar eigen smaak) en snipper de look en voeg deze aan de kip toe. Laat 2 minuten meebakken en meng vervolgens de kip, de look en de gember met de pasta.

Werk het gerecht op het bord af met wat basilicum en strooi er wat Parmezaanse kaas over.