Gegrilde kop met tomatensalade

Gegrilde kip met tomatensalade

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g tomaat: 1.5 feta: 25 g teen look: 0.5 citroensap: 1 eetlepel olijfolie: 1 eetlepel mosterd: 0.5 eetlepel tijm: 0.25 (tl) rozemarijn: 0.25 (tl) basilicum peper

Bereiding

Maak de marinade door de helft van de olijfolie te mengen met het citroensap, de geperste look, mosterd, tijm, rozemarijn en peper. Leg de kip erin en plaats afgedekt in de koelkast. Dit kan een dag vooraf gebeuren om de smaak er optimaal te laten intrekken.

Snij de tomaten in blokjes en verkruimel de feta erover samen met wat basilicum. Doe de rest van de olijfolie erover en breng op smaak met peper.

Bak de kip in de pan en serveer met de tomaten.

Lekker met gebakken aardappelen.