Gegrilde kip met couscous

Gegrilde kip met couscous en zomergroenten

Zomer 30 - 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g couscous: 75 g (volkoren) tomaat: 1 courgette: 0.25 paprika: 0.25 aubergine: 0.25 teen look: 0.5 groentebouillon: 112.5 ml basilicum: 3.75 g olijfolie: 1.25 eetlepel citroensap: 0.25 eetlepel peper zout

Bereiding

Doe de couscous in een schaal en giet de kokende bouillon erover. Laat wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snij de courgette in de lengte middendoor en daarna in plakjes. Snij de paprika, tomaten en de aubergine in blokjes en de basilicum fijn.

Breng de kip op smaak met peper en zout en bak gaar in een hete (grill) pan met olie.

Bak de courgette en de paprika in een pan met olie voor circa 3 minuten. Pers de look en bak 1 minuut mee. Voeg de tomaten toe en laat nog een 5 minuten sudderen tot alles gaar is. Doe de couscous en de helft van de basilicum bij de groenten en bak al roerend nog even mee. Breng op smaak met peper en een snuifje zout.

Maak de dressing door de helft van de olijfolie te mengen met het citroensap en de andere helft van de basilicum. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de couscous met zomergroenten in een bord en schik de kip erbovenop. Werk af met de dressing.

Alternatieve ingrediënten

Tip: ook lekker met verse tijm en rozemarijn