Couscous met kippenballetjes

Couscous met kippenballetjes

Herfst Lente Winter Zomer 50 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g couscous: 75 g (volkoren) tomaat: 200 g (in blik) wortel: 1 puntpaprika: 0.75 ei: 0.25 paneermeel peterselie: 0.25 (bussel) kurkuma nootmuskaat peper zout

Bereiding

Laat de couscous wellen in groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de kipfilet samen met het ei en de peterselie in een blender. Mix tot je een gladde massa krijgt. Voeg paneermeel toe als het mengsel te vochtig is. Breng op smaak met peper, zout, kurkuma en nootmuskaat. Rol van het mengsel kleine balletjes.

Schil de wortels en snij ze in 4. Was de puntparika's en snij ze ook in grote stukken.

Snij de tomaten in stukken en doe in een pan. Voeg de groenten en de kippenballetjes toe. Laat 30-40 minuten sudderen op een laag vuur met een deksel op de pan. Voeg eventueel wat water of bouillon toe om aanbranden tegen te gaan. Breng op smaak met peper en zout.