Kalfsreepjes met Chinese kool in de wok
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
kalfslapje: 100 g
champignons: 62.5 g
wortel: 0.5
Chinese kool: 0.25
olijfolie
sojasaus: 0.25 eetlepel
peper
zout
Bereiding
Snij de kalfslapjes in reepjes. Kruid ze met peper en zout en besprenkel met de sojasaus.
Maak de kool schoon en snij de bladeren in reepjes. Snij de wortels in heel kleine blokjes. Wrijf de champignons droog met keukenpapier en snij in plakjes.
Laat de olie goed heet worden in een grote pan of wok. Roerbak de vleesreepjes tot ze goudbruin zijn. Voeg daarna de wortel toe. Voeg na 2 minuten roerbakken de champignons en de koolreepjes toe. Roerbak daarna nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met zilvervliesrijst of noedels.
Alternatieve ingrediënten
Tip: zilvervliesrijst moet lang koken. Begin hiermee zodat de rijst gaar is tegen dat de wok klaar is.