Curry met varkenshaasje en rijst

Curry met varkenshaasje en rijst

Herfst Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

varkenshaasje: 100 g rijst: 75 g (basmati of zilvervlies) prinsessenbonen: 50 g wortel: 1 ui: 0.5 kokosmelk: 100 ml water: 40 ml olijfolie rode currypasta: 1 (theelepel)

Bereiding

Kook de prinsessenbonen 2 minuten voor en koel af onder koud stromend water.

Snij de wortel in schijfjes. Snij de ui in fijne halve ringen en het varkenshaasje in repen of blokjes.

Kook de basmati- of zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Fruit de ui 5 minuten in een pan samen met het vlees. Voeg de rode currypasta toe en bak kort mee. Voeg de kokosmelk, het water, de wortel en de bonen toe. Laat circa 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Alternatieve ingrediënten

Tip: ook lekker met paprika.