Zalm met krokant korstje

Zalm met krokant korstje

Herfst Lente Winter Zomer 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

zalm: 100 g mini trostomaatjes: 1 erwten: 75 g (diepvries) parmezaanse kaas: 5 g noten: 1 eetlepel (cashewnoten, amandelen...) paneermeel: 2.5 g teen look: 0.25 kippenbouillon pasta olijfolie peterselie: 1 eetlepel (fijngehakt) peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Pers de look. Mix dit met de grof gehakte noten, fijngehakte peterselie, Parmezaanse kaas, paneermeel en olijfolie tot een grove smeerbare pasta. Voeg olie bij tot de gewenste dikte.  Kruid af met peper en zout

Leg de zalmfilets in een ovenvaste schaal en bedek ze met het mengsel.  Laat de trostomaatjes aan het takje en leg ze rond de vis. Zet de schaal gedurende 10 à 15 minuten in de oven.

Kook intussen de erwten gaar en mix tot een puree. Breng om smaak met een beetje kippenbouillonpasta, peper en een snuifje zout. Voeg eventueel water toe als de puree te vast is.

Serveer de erwtenpuree in een bord en leg het stuk vis erop. Werk af met de trostomaten.

Lekker met tagliatelle of couscous.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan dit gerecht de dag ervoor klaarmaken en pas in de oven zetten als je het wil eten.