witte vis met frambozenbier

Witte vis met frambozenbier

Herfst Zomer 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

witte visfilet: 100 g (naar keuze) Chinese kool: 0.25 wortel: 0.5 prei: 0.25 selder: 0.25 ui: 0.25 frambozenbier: 0.25 (flesje) melk: 62.5 ml (soja) bloem: 12.5 g olijfolie peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was en snij de groenten fijn.

Fruit de ui in een hete pan met olie. Voeg de andere groenten toe en bak een 5-tal minuten mee.

Schik de groenten in een ovenschotel en leg de vis erop. Breng op smaak met peper en zout. Overgiet het geheel met frambozenbier. Zet een halfuur in de oven tot zowel de vis als de groentjes gaar zijn.

Schep de vis en de groenten uit de schotel en plaats terug in de oven om warm te houden. Bewaar het kookvocht om de saus mee te maken.

Meng zo goed als alle melk met het kookvocht en breng aan de kook. Los ondertussen de bloem op in een restje van de melk en roer door de kokende melk tot de saus bindt. Kruid af met peper en zout.

Schik de groenten op een bord en leg de vis erover. Werk af met de saus.

Lekker met gebakken aardappelen, puree of vlinderpasta.

Alternatieve ingrediënten

Tip: heb je een voorkeur voor een licht biertje, kies dan bijvoorbeeld voor Hoegaarden Rosé. Mag de smaak iets meer uitgesproken zijn? Er zijn ook zwaardere bieren met frambozensmaak.