kervelpesto kervel kabeljauw wortel koorabi

Vis met kervelpesto

Herfst Lente Zomer 30-45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kabeljauwfilet: 100 g wortel: 0.25 kervel: 0.25 (bussel) ui: 0.25 koolrabi: 0.25 pijnboompitten: 12.5 g pecorino: 1 eetlepel (of parmezaanse kaas) teen look: 0.25 olijfolie: 35 ml peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C.

Voeg alle ingrediënten voor de pesto in een kom: de kervel, geroosterde pijnboompitten, geperste look, kaas en de olijfolie. Mix tot je een homogene pasta krijgt. Voeg nog wat extra water toe als de pesto te droog is. Breng op smaak met peper en zout.

Schil de koolrabi en de wortel en snij in lange smalle reepjes. Snipper de ui fijn. Verdeel de koolrabi, de wortel en de ui over de aluminiumfolie.

Wrijf de vis droog en bestrijk met de pesto. Leg de vis op de groentjes en vouw de pakketjes dicht (maar laat nog een beetje ruimte over). Bak de vis gaar in ongeveer 20 minuten in de oven.

Lekker met gebakken aardappelen of puree.