Tagliatelle met spinazie, vis en ei

Tagliatelle met spinazie, vis en ei

Herfst Lente Zomer 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gerookte zalm: 50 g tagliatelle : 75 g spinazie: 200 g (vers) ei: 1 sjalot: 0.25 teen look: 0.25 peterselie peper zout

Bereiding

Warm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snipper een sjalot fijn en stoof aan in de olie. Voeg de verse gewassen spinazie toe en laat garen. Roer af en toe totdat de blaadjes geslonken zijn. Voeg indien nodig enkele soeplepels water toe zodat de spinazie niet aanbrand. Pel de knoflook en snipper fijn. Maak de peterselie schoon en hak fijn. Voeg de knoflook en de helft van peterselie toe aan de spinazie.

Draai de gekookte tagliatelle in nestjes en in een ovenschotel. Verdeel de spinazie en zalmsnippers over de nestjes. Maak een klein kuiltje in het midden en breek hierin een ei open. Breng op smaak met peper en zout.

Zet de schaaltjes gedurende 5 minuten in de oven. Stel de oven nu in op hete lucht samen met grill.  Plaats elk schaaltje op bord en bestrooi met rest van peterselie.