Stoofpotje van vis met zonnebloempitten

Stoofpotje van vis met zonnebloempitten

Herfst Lente Winter Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

koolvisfilet: 100 g (diepvries) zilvervliesrijst: 75 g tomatenblokjes: 100 g paprika: 0.5 ui: 0.25 zonnebloempitten: 0.5 eetlepel olijfolie peterselie peper zout

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snipper de ui fijn en fruit aan in een pan met olie. Snij de paprika in reepjes en voeg toe samen met de tomatenblokjes. Voeg de (bevroren) koolvis toe en breng het stoofpotje zachtjes tegen het kookpunt aan en laat sudderen. Laat het afgedekt op laag vuur gedurende 20 minuten zacht koken.  Voeg een beetje water toe indien nodig. Breng op smaak met peper en zout.

Rooster de zonnebloempitten 2-3 minuten in een pan zonder olie. Laat ze even afkoelen en roer ze door de rijst. Verdeel de rijst over 4 borden en schep het visstoofpotje erbij. Werk af met wat peterselie of koriander. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: bevroren vis kan je beter laten sudderen dan bakken.