Stoofpot met savooikool

Stoofpot met savooikool

Herfst Winter Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

witte vis: 100 g savooikool: 0.25 ui: 0.5 bouillon: 0.25 l teen look: 0.5 olijfolie tijm laurier peper zout

Bereiding

Verwijder de buitenste harde blaren van de kool, alsook de harde kern. Was en snij de bladeren in fijne reepjes.

Snipper de ui fijn. Bak de ui glazig in een hete wokpan met olie. Voeg op het einde de look toe en bak nog even mee. Voeg de kool toe en laat deze slinken. Voeg daarna de bouillon toe en breng op smaak met wat tijm, laurier en peper. Zet een deksel op de pan en laat een kwartiertje sudderen.

Breng ondertussen de vis op smaak met wat peper. Leg die op het einde mee in de pan met de kool tot ze gaar is (ongeveer 10 minuten, afhankelijk van hoe dik de vis is).

Lekker met gekookte aardappelen of noedels.

Alternatieve ingrediënten

Tip: ook lekker met kip, worst of spek in plaats van met vis. Bak het vlees dan eerst apart in een pan, en voeg op het einde toe aan de kool.