Quiche met zalm en prei gestoofd in een trappist

Quiche met zalm en prei gestoofd in een trappist

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

zalm: 50 g (filet) bladerdeeg prei: 1 (stengel) ui: 0.5 room: 37.5 ml (soja) roomkaas: 25 g ei: 1 trappist: 1.5 eetlepel (vb. Westmalle tripel) olijfolie peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bladerdeeg in een taartvorm en bak 15 minuten voor in de oven met behulp van bakgewichtjes.

Snipper de ui fijn. Was de prei en snij in ringen. Snij de zalm in blokjes.

Fruit de ui in een hete pan met olie. Voeg dan de zalm toe en bak goudbruin. Doe de prei en het bier erbij en laat kort stoven. Breng op smaak met peper. Laat afkoelen.

Meng de eieren, room en kaas tot een glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het preimengsel toe.

Verdeel het mengsel over de taartbodem. Zet nog 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Lekker met een fris slaatje bij.