In oven gegaarde kabeljauw op een bedje van Chineese kool

In oven gegaarde kabeljauw op een bedje van Chinese kool

Herfst Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kabeljauwfilet: 100 g Chinese kool: 0.25 wortel: 1 paprika: 0.5 prei: 0.25 ui: 0.25 preischeuten: 12.5 g olijfolie: 1 eetlepel tijm: 2.5 (takjes) rozemarijn: 2 (takjes) oregano: 1 (takjes) peper zout

Bereiding

Snij de prei, de ui en de wortelen in fijne stukjes. Meng dit alles met de tijm, de rozemarijn, de oregano en de olijfolie.

Verspreid het geheel over een ovenschaal en schik hierop de kabeljauw. Kruid met peper en zout en dek de ovenschaal af met folie. Bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Spoel de Chinese kool en kook deze gedurende 2 minuten in kokend water. Koel vervolgens onder koud stromend water. Laat uitdruppelen en bak af in olijolie. Breng op smaak met peper en zout.

Schik de gebakken Chinese kool op het bord. Leg hierop de kabeljauw. Leg de andere groentjes er mooi rond. Werk af met de in stukjes gesneden paprika en de preischeuten.

Lekker met volkoren pasta.