Op vel gebakken kabeljauw met groentjes

Op vel gebakken kabeljauw met groentjes

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kabeljauw: 100 g prei: 0.5 wortel: 0.5 gele paprika: 0.25 courgette: 0.25 rapen: 0.25 (bos) olijfolie peper zout

Bereiding

Dep de vis droog en kruid hem langs beide kanten met peper en zout. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de kabeljauw op de velkant. Plaats vervolgens de vis circa 12 minuten in een oven van 200°C (afhankelijk van de dikte van het stuk kabeljauw). Leg de vis met de velkant naar boven om te vermijden dat hij afbrokkelt tijdens het schikken op het bord.

Snij alle groenten in grove stukken van quasi dezelfde dikte. Kook de wortelen, de paprika, de prei en de rapen afzonderlijk beetgaar, zodat de structuur van de groenten niet verloren gaat. Hou de groenten na het gaarkoken onmiddellijk onder koud stromend water om hun mooie frisse kleur te behouden.

Verhit een pan met olijfolie, verwarm hierin de groenten en kruid met peper en zout.

Schik de groenten in het midden van het bord en leg daarop de kabeljauw met de velkant naar boven.

Lekker met aardappelen of pasta.