Noorse Vissoep

Noorse Vissoep

Herfst Lente Winter Zomer 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kabeljauwfilet: 100 g soepgroenten: 100 g (diepvries) zure room: 31.25 ml eierdooiers: 0.5 room: 0.75 eetlepel visbouillon: 375 ml dille: 0.75 eetlepel (vers) boter peper zout

Bereiding

Was en snij de (diepvries) soepgroenten in stukjes en stoof deze kort aan in de boter. Voeg de visbouillon toe en laat circa 15 minuten verder garen. Breng op smaak met peper en zout. Snij ondertussen de vis in reepjes. Pocheer de vis 5 minuten in de bouillon tot alles gaar is.

Meng ondertussen de room met de eierdooiers. Roer dit onder de soep en neem de pan van het vuur.

Leg de vis in een diep bord en giet de soep erover. Werk af met een theelepel zure room.

Lekker met volkoren brood of knäckebröd. 

Alternatieve ingrediënten

Tips:
- Je kan variëren met de vis. Gebruik gerust ook eens zalm, heilbot, vis van het seizoen … 
- Witte preistengels en witte selder zijn hier een aanrader. Andere groenten kunnen natuurlijk ook, maar dan verliest de soep zijn witte kleur.