Mosselen in het groen

Mosselen in het groen

Herfst Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

mosselen: 1000 g witte wijn: 50 ml room: 50 ml selder: 0.5 (groene stengel ) spinazie: 12.5 g ui: 0.25 basilicum: 0.25 (bussel) peterselie: 0.25 (bussel) kervel: 0.25 (bussel) munt (handvol) dragon (optioneel) bieslook citroensap teen look: 0.25 olijfolie peper

Bereiding

Spoel de mosselen goed met koud water. Verwijder eventuele zeepokken.

Snipper de ui fijn en snij de selder in kleine stukjes. Fruit de ui in een hete pan met olie. Voeg de selder en de geperste look toe. Bak kort mee tot de selder beetgaar is.

Voeg de mosselen toe. Giet de witte wijn erover en laat even pruttelen tot de alcohol verdampt is. Voeg de room toe. Schud na een 5-tal minuten met de mosselpot zodat de onderste mosselen naar boven komen. De mosselen zijn klaar als de schelpen open zijn. Dit duurt ongeveer 5 - 10 minuten.

Spoel de groene kruiden en spinazie. Haal de mosselen uit de pot, maar bewaar het vocht. Blancheer de groenten en kruiden in het mosselvocht. Breng op smaak met goed wat peper en een beetje citroensap. Mix het geheel. Serveer met de mosselen.

Lekker met pasta.