Macaroni met zalm, tomaat, pijpajuin

Macaroni met zalm

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

zalm: 100 g (filet) macaroni: 75 g (volkoren) tomaat: 1 pijpajuintje: 0.5 olijfolie rozemarijn: 0.25 eetlepel peper zout

Bereiding

Snij de tomaten in fijne blokjes. Snij de pijpajuin in dunne ringetjes. Kook de macaroni beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit olijfolie in een pan en bak de zalmfilets zachtjes in circa 4 minuten aan beide kanten bruin. Breng op smaak met peper en zout en leg ze op een bord.

Verhit opnieuw olie in dezelfde pan en fruit de pijpajuin met rozemarijn gedurende 2 minuten. Schep de tomaatblokjes erdoor en laat het geheel op matig hoog vuur 3 tot 5 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Snij de zalm in stukjes. Giet de macaroni af en schep de tomatensaus en stukjes zalm erdoor. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: lekker met een ratatouille van seizoensgroenten voor extra vitaminen.