Loempia's van savooikool met noedels

Loempia's van savooikool met noedels

Herfst Winter Zomer 55 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

vis: 50 g (naar keuze) garnalen: 50 g (vers of diepvries) noedels: 75 g savooikool: 0.12 sojascheuten: 31.25 g erwten: 50 g (diepvries) sjalot: 0.25 limoen: 0.25 roomkaas: 0.5 eetlepel teen look: 0.25 sojasaus: 0.75 eetlepel olijfolie peper zout

Bereiding

Verwijder ondertussen de buitenste harde bladeren van de kool, alsook de harde kern. Snij en was de 4 grootste bladeren van de savooikool voorzichtig af. Blancheer ze kort in kokend water zodat ze beetgaar zijn.

Was ook de rest van de kool en snij ze in fijne reepjes.

Snij een handvol sojascheuten in kleine stukjes.

Snipper de sjalot fijn en bak ze glazig in een hete pan met olie. Voeg op het einde de geperste look erbij.

Doe het vel van de vis indien nodig, en mix de vis fijn. Voeg de gebakken ui, de fijngesneden sojascheuten, de roomkaas, de helft van de garnalen en ongeveer een kwart van de erwten eraan toe. Meng goed. Breng op smaak met het sap van de limoen en wat peper en zout.

Verdeel het vismengsel over de koolbladeren. Rol ze op tot loempia's en prik er een tandenstoker in. Leg de loempia's in een ovenschotel en vul de bodem met water. Dek de schotel af met wat folie, of voeg regelmatig wat water toe als het bodempje verdampt is. Zet de loempia's zo'n 20 tal-minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Kook ondertussen de noedels beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stoof de rest van de savooikool gaar. Voeg de sjascheuten en de diepvrieserwten toe en laat sudderen op een zacht vuurtje tot alles gaar is. Voeg de sojasaus toe en breng verder op smaakt met wat peper. Meng de groenten door de noedels en serveer samen met de loempia's. Werk af met de overgebleven garnalen.