Kabeljauw met dille-aardappelen

Kabeljauw met dille-aardappelen

Herfst Lente Winter Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kabeljauwfilet: 100 g krielaardappelen: 100 g olijfolie: 50 ml wittewijnazijn: 1 eetlepel mosterd: 1 eetlepel (zacht) suiker: 0.5 eetlepel dille (vers) peper zout

Bereiding

Doe de kabeljauw in ingevette ovenschotel en kruid met peper en zout. Laat garen in de oven gedurende 15 tot 20 minuten op 180°C

Maak de krielaardappelen schoon. Kook ze gaar in de schil. Snij in 2 en bak ze dan met de helft van de dille 5 tot 10 minuten in een pan met olie. Breng ze op smaak met peper en zout.

Meng de mosterd met de suiker en de azijn. Leng aan met de olijfolie en roer tot de saus bindt. Breng op smaak met de rest van de gehakte dille. Serveer licht gekoeld bij de warme kabeljauw en de gebakken aardappelen.

Lekker met een fris slaatje bij.

Alternatieve ingrediënten

Tip: als er geen korstje mag komen op de vis, doe dan een flinke scheut witte wijn of water in de ovenschotel en dek af met aluminiumfolie.